Τι είναι Channel Manager?

Ας υποθέσουμε ότι πουλάτε τα δωμάτιά σας σε διαφορετικές διαδικτυακές πύλες κρατήσεων (OTA, Online Travel Agency) και στον ιστότοπό σας. Σε αυτή την περίπτωση, θα συνειδητοποιήσετε αμέσως ότι η ενημέρωσή τους με το χέρι, ένα προς ένα, είναι εξαιρετικά δύσκολη και αγχωτική εργασία. Οποιοσδήποτε χρόνος διακοπής στο συγχρονισμό της διαθεσιμότητας σας εκθέτει στον κίνδυνο overbooking ή υπερβαίνουσα κράτηση χωρίς δυνατότητα διαμονής.

Για το λόγο αυτό χρειαζόμαστε channel manager!

☞ Έγγραφα: Τι είναι ένα OTA?


Εάν έχετε ήδη δημιουργήσει λογαριασμούς σε μερικές από αυτές τις δημοφιλείς πύλες, γνωρίζετε ότι καθένα από αυτά έχει ένα πίνακα ελέγχου (extranet) για τη ρύθμιση των δεδομένων πωλήσεών σας, όπως:

  • Τη λίστα κατηγορίας ή τύπου δωματίων (Δίκλινα, Τρίκλινα, Οικογενειακά, κλπ.).
  • Τις κατηγορίες τιμοκαταλόγων σας (Standard τιμές, Τιμές μετρητοίς χωρίς δυνατότητα ακύρωσης, Μόνο δωμάτιο, κλπ.)
  • Ημερήσιες πληροφορίες κρατήσεων: διαθεσιμότητα και τιμοκαταλόγους για κάθε κατηγορία ή τύπο δωματίου
  • Ημερήσιοι περιορισμοί: ελάχιστη διαμονή, κλείσιμο για πώληση, κλπ. για κάθε διαφορετικό τύπο ή κατηγορία.

Εάν δεν έχετε Διαχειριστή καναλιών ή channel manager: κάθε φορά που θέλετε να τροποποιήσετε μια ημερήσια τιμή ή περιορισμό ή διαθεσιμότητα, πρέπει να έχετε πρόσβαση στο extranet κάθε πύλης και να την προσαρμόζετε χειροκίνητα. Η διαθεσιμότητα (τα δεδομένα που αλλάζουν συχνότερα) πρέπει να ενημερώνεται άμεσα σε όλες τις πύλες για κάθε κράτηση ή κάθε ακύρωση στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα: η καθυστέρηση στο συγχρονισμό σας εκθέτει στον κίνδυνο υπέρβασης κρατήσεων ή overbooking!

Ένα Channel Manager εκτελεί αυτό το συγχρονισμό αυτόματα σε λίγα δευτερόλεπτα!


Διπλής διαδρομής" σύνδεση


Ένας Διαχειριστής καναλιών ή channel manager συγχρονίζει αυτόματα δεδομένα από και προς τα OTA από μια κεντρική βάση δεδομένων: με τη διαμόρφωση των δεδομένων σας (διαθεσιμότητα, τιμές, περιορισμοί) στο Tabla μας ή Ημερολόγιο διαθεσιμότητας,  τιμών και περιορισμών  (τόσο στο Zak όσο και στο Wubook), θα αποστέλλονται αυτόματα σε όλες τις πύλες μέσω ενημερώσεων XML.

Επιπλέον, ένα Channel Manager μετατρέπει σε ένα πλάνο ή ημερολόγιο διαθεσιμότητας, τιμών και περιορισμών όλα τα κανάλια πώλησης και το το δικό σας σύστημα κρατήσεων, με τις μεταγενέστερες αλλαγές και ακυρώσεις τους. Κάθε φορά που λαμβάνετε μια κράτηση στο WuBooK (είτε από τον ιστότοπό σας είτε από έναν ΟΤΑ), ο διαχειριστής καναλιού ή channel manager ενημερώνει τη διαθεσιμότητα των συνδεδεμένων ΟΤΑ.


Αυτή η "διπλής διαδρομής" διασύνδεση ας επιτρέπει να έχετε πάντα τη σωστή διαθεσιμότητα στο ημερολόγιό σας και να την ενημερώνετε σε πραγματικό χρόνο σε όλα σας τα OTAs!

Πολλαπλές συνδέσεις: συνδέστε διαφορετικούς λογαριασμούς της ίδιας πύλης


Στο ίδιο λογισμικό WuBook, μπορείτε να συνδέσετε πολλά κανάλια για διαφορετικούς λογαριασμούς στην ίδια πύλη ή κανάλι. Για παράδειγμα, εάν στην Booking.com πουλάτε δωμάτια με πρωινό με έναν λογαριασμό που αφορά άλλη άδεια καταλύματος και διαμερίσματα με άλλο λογαριασμό που διαθέτει άλλη άδεια καταλύματος, μπορείτε να ενεργοποιήσετε στον ίδιο λογαριασμό WuBooK  (να περιέχει και τα διαμερίσματα και τα δωμάτια), ενεργοποιώντας δύο ξεχωριστά κανάλια Booking.com και να συνδέσετε τα αντίστοιχους τύπους σε κάθε λογαριασμό ή ID λογαριασμού της booking.com τα αντίστοιχα δωμάτια ή διαμερίσματα.

Τι δεν κάνει ένα Channel Manager


Ένας Διαχειριστής καναλιών ή channel manager γενικά (με λίγες εξαιρέσεις) δεν μπορεί να αλλάξει την αντιστοιχία δωματίων στις πύλες κρατήσεων OTA και, συγκεκριμένα, δεν μπορεί ούτε να εισαγάγει ούτε να αφαιρέσει τύπους δωματίων ή τιμοκαταλόγους από μόνο του. Αυτές οι λειτουργίες πρέπει να γίνονται απευθείας από το extranet της OTA και σε περίπτωση δυσκολίας, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τη βοήθεια της πύλης OTA που συνεργάζεστε. Μετά την άμεση παρέμβαση και αλλαγές στους τύπους ή τους τιμοκαταλόγους στο extranet της πύλης OTA, θα χρειαστεί να διαμορφώσετε ξανά το κανάλι WooDoo ή να ανανεώσετε το κανάλι στο Zak, ώστε να δείτε τις αλλαγές και να τις αντιστοιχίσετε με τους δικούς σας τιμοκαταλόγους και τύπους μέσα στο ΖΑΚ.

Το Channel manager δεν ελέγχει επίσης την ακυρωτική πολιτική που έχετε μέσα στις πύλες κρατήσεων OTA, η οποία ρυθμίζεται άμεσα μέσα στις πύλες κρατήσεων ή OTA.

Tags