Πως να συνδεθείτε στην Expedia - WooDoo

Αυτό το άρθρο θα εξηγήσει τη διαδικασία προετοιμασίας του καναλιού της Expedia και τις ιδιαιτερότητες αυτής της σύνδεσης.


Ωστόσο, η ενεργοποίηση ενός καναλιού απαιτεί προκαταρκτικές λειτουργίες, όπως η απόκτηση καναλιών στο Woodoo, οι οποίες είναι ίδιες για όλα τα κανάλια του WooDoo.

Για αυτόν τον λόγο, δημιουργήσαμε γενικά έγγραφα που περιγράφουν αυτές τις διαδικασίες:


☞ Έγγραφα: Απόκτηση Καναλιού

☞ Έγγραφα: Ρύθμιση Καναλιού


Η ενεργοποίηση ενός καναλιού είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνει αυτόνομα από τους χρήστες του Wubook. Ωστόσο, εάν έχει περάσει πολύς καιρός από την εκπαίδευσή σας και ακόμη και αν ακολουθήσετε αυτές τις οδηγίες, δεν νιώθετε σίγουροι για να προχωρήσετε, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το προσωπικό μας για να σας καθοδηγήσει σε αυτήν τη διαδικασία.


☞ Έγγραφα: Πως να ζητήσετε βοήθεια


Έναρξη Expedia Quick Connect

Αφού αποκτήσετε το κανάλι στο WooDoo και εισάγετε το ID του ξενοδοχείου στην Expedia, κάντε κλικ στο "Ρύθμιση" για να εισέλθετε στη φάση προετοιμασίας του καναλιού: αυτό είναι το αίτημα εξουσιοδότησης που πρέπει να εκδώσει το portal του OTA στο WuBook για να ενεργοποιηθεί η σύνδεση.
Ήρθε η ώρα να αποκτήσετε πρόσβαση στο extranet της Expedia. Αφού συνδεθείτε, κάντε κλικ στα ΔΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ στα αριστερά και μετά στις ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ EXPEDIA.

Το WooDoo συνδέεται με την Expedia μέσω της τεχνολογίας Expedia Quick Connect (EQC). Αυτός ο τύπος σύνδεσης είναι για ανεξάρτητα ξενοδοχεία ή μικρές αλυσίδες (ο τύπος σύνδεσης που προορίζεται για μεγάλες αλυσίδες είναι Expedia Connect, EC).

Στο extranet της Expedia, πρέπει να κάνετε κλικ στα ΔΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ στα αριστερά και μετά στις ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ EXPEDIA.

Μπορείτε να ζητήσετε την ενεργοποίηση της σύνδεσης XML με το Channel Manager του Woodoo, χωρίς να χρειάζεται να στείλετε το συμβόλαιο.


Σε αυτό το σημείο, επιλέξτε το WOODOO ως πάροχο και θυμηθείτε να ορίσετε την αμφίδρομη σύνδεση (AR&BR): ενημέρωση διαθεσιμότητας και τιμών (AR: διαθεσιμότητα & τιμές) και ανάκτηση κράτησης (BR: ανάκτηση κράτησης).


Σε αυτό το σημείο, τα συστήματά μας θα αρχικοποιήσουν αυτόματα το κανάλι και σε λίγα λεπτά θα μπορείτε να το ρυθμίσετε ανεξάρτητα, δηλαδή να αντιστοιχίσετε δωμάτια και τιμές. Με την εκ νέου είσοδο ή την ενημέρωση της σελίδας του καναλιού Woodoo, θα βρείτε το κουμπί ΡΥΘΜΙΣΗ.Η ρύθμιση των δωματίων και των τιμών στο κανάλι Expedia δεν έχει ιδιαιτερότητες από αυτές που περιγράφονται στο γενικό άρθρο. Ωστόσο, εάν έχετε ενεργοποιήσει το μοντέλο τιμής για Πληρότητα, θα βρείτε έναν επιπλέον πίνακα που θα σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε τις τιμές ανά Πληρότητα.

☞ Έγγραφα: Ρύθμιση Καναλιού


Μοντέλο Τιμολόγησης

Η Expedia έχει τρία μοντέλα τιμολόγησης:

 • Per Day Pricing (PDP)
 • Occupancy Based Pricing (OBP)
 • Per Person Pricing (PPP)


Το WooDoo υποστηρίζει μόνο τα δύο πρώτα μοντέλα: Per Day Pricing (PDP), Occupancy Based Pricing (OBP), επομένως πρέπει να ρυθμίσετε ένα από αυτά τα δύο μοντέλα στο extranet της Expedia για να συνεργαστείτε με το channel manager μας.

Εάν έχετε ενεργοποιήσει το Occupancy Based Pricing (OBP) στην Expedia, μπορείτε να στείλετε την τιμή στις διάφορες πληρότητες του ίδιου δωματίου μέσω των εικονικών δωματίων του Wubook.

Σε αυτήν την περίπτωση, εκτός από τη διαδικασία ρύθμισης που περιγράφεται στο ειδικό άρθρο, θα βρείτε επίσης τον πίνακα Occupancy Based Pricing.


ΣΗΜ. Δεν είναι δυνατή η διαφοροποίηση της διαθεσιμότητας και των περιορισμών σε διαφορετικές πληρότητες του ίδιου δωματίου. Μπορείτε μόνο να διαφοροποιήσετε την τιμή.


Προτιμήσεις


Να τηρείτε πάντα τις κλειστές ημερομηνίες των Περιορισμών WuBook

Οι Περιορισμοί Wubook ισχύουν για απευθείας πωλήσεις στην ιστοσελίδα σας. Όταν κλείνετε μια μέρα/δωμάτιο με τους περιορισμούς του Wubook, η ημέρα/δωμάτιο δεν είναι πλέον προς πώληση στο Σύστημα Κρατήσεων σας, ακόμα κι αν έχετε ακόμα διαθέσιμα δωμάτια.

Ωστόσο, στα κανάλια, η ημερομηνία θα παραμείνει ανοιχτή στις τιμές των portal που δεν σχετίζονται με τους Περιορισμούς του Wubook.

Εάν θέλετε να είναι κλειστό σε όλα τα OTA που είναι συνδεδεμένα μέσω του channel manager κατά το κλείσιμο ενός δωματίου στην ιστοσελίδα σας, πρέπει να επιλέξετε αυτήν την προτίμηση.


Συμπεριφορά σφάλματος Ελάχιστης Διαμονής

Η Expedia γενικά επιβάλλει μέγιστο όριο 4 διανυκτερεύσεων στον περιορισμό της διάρκειας διαμονής. Εάν αυτό το όριο είναι ενεργό στον λογαριασμό σας στην Expedia όταν το WooDoo προσπαθεί να στείλει μια Ελάχιστη Διαμονή πολύ υψηλή (μεγαλύτερη από 4), η Expedia αναφέρει ένα σφάλμα και αρνείται την ενημέρωση. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε αυτές τις επιλογές:


 • Παράλειψη: Αγνοήστε το σφάλμα και προχωρήστε (τα δεδομένα δεν θα ενημερωθούν)
 • Μείωση: Μειώστε την Ελάχιστη Διαμονή σε 4 ή 3. Σε περίπτωση που δεν είναι αρκετή, θα δημιουργηθεί νέο σφάλμα (Συνιστάται)
 • Ημερομηνία κλεισίματος: Ορίστε την Ελάχιστη Διαμονή = 1, αλλά προσπαθήστε να κλείσετε την τιμή (δώστε προσοχή στις κατανομές, δείτε την παράγραφο παρακάτω)
 • Διακοπή: μπλοκάρει την ενημέρωση και δημιουργεί ένα σφάλμα


Last rate

Αυτή η επιλογή χρησιμοποιείται για την επιλογή μιας τιμής (για παράδειγμα, μια μη επιστρέψιμη τιμή), στην οποία θα πουλήσετε αποκλειστικά την τελευταία σας διαθεσιμότητα.
Οι υπόλοιπες τιμές θα κλείσουν αυτόματα για πώληση από το WooDoo για τα δωμάτια που παραμένουν με μία μόνο διαθεσιμότητα και μόνο στην επιλεγμένη τιμή θα μπορεί να γίνει κράτηση.
Σε περίπτωση που έχετε allotments στην Expedia, μόνο η επιλεγμένη τιμή θα είναι δυνατή για κράτηση για διαθεσιμότητα allotment (διαθεσιμότητα Expedia BASIC).
Εάν δεν επιλεγεί καμία τιμή, όλες οι διαθέσιμες τιμές στο κανάλι, οι οποίες είναι ενεργές στο σχετικό δωμάτιο), θα είναι διαθέσιμες.


Τύπος Διάρκειας Διαμονής

Μπορείτε να ορίσετε έναν περιορισμό Wubook για αποστολή στην Expedia (Ελάχιστη/Μέγιστη διαμονή ή Ελάχιστη/Μέγιστη διαμονή κατά την άφιξη). Η Expedia δέχεται μόνο μία από αυτές τις δύο τιμές: υποστηρίζει και τις δύο. Σας επιτρέπει να ενεργοποιήσετε μόνο μία από αυτές, εξαιρουμένης της άλλης.

Εδώ πρέπει να επιλέξετε τον ίδιο περιορισμό (με βάση την άφιξη ή τη διέλευση) που έχετε ορίσει στον λογαριασμό σας στην Expedia.

Πρέπει να καθορίσετε μια τιμή για να λειτουργήσει η σύνδεση.


Συμπεριφορά Σφάλματος Τιμής

Η Expedia συνήθως επιβάλλει μέγιστα και ελάχιστα όρια στις τιμές των δωματίων. Για παράδειγμα, η κανονική τιμή ανά διανυκτέρευση δεν μπορεί να είναι χαμηλότερη από 15 ευρώ. Είναι απαραίτητο να γνωρίζετε αυτά τα όρια.

Εάν το channel manager στείλει μια τιμή που παραβαίνει αυτά τα όρια, η ενημέρωση αποτυγχάνει και οι τιμές δεν ενημερώνονται.

Σε αυτήν την περίπτωση, μπορείτε να επιλέξετε εάν:


 • Παράβλεψη: Αγνοήστε το σφάλμα και συνεχίστε (η τιμή του σφάλματος δεν θα ενημερωθεί)
 • Ορισμός στο Όριο Expedia (BETA): Το WooDoo θα προσπαθήσει να ορίσει την τιμή τηρώντας το όριο που απαιτείται από την Expedia. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, το Woodoo θα σταματήσει την ενημέρωση και θα δημιουργήσει ένα σφάλμα.
 • Διακοπή ενημέρωσης: Διακόπτει την ενημέρωση και δημιουργεί ένα σφάλμα.

Όταν κάνετε κλικ στο κουμπί ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ, θα ξεκινήσει αυτόματα μια ενημέρωση στο portal για το μέγιστο χρονικό εύρος που μπορεί να διαχειρίζεται το channel manager (περίπου μερικά χρόνια).

Όταν επιστρέψετε στην αρχική σελίδα του WooDoo, δίπλα στο κανάλι της Expedia, θα εμφανιστεί ένα κεντρικό πράσινο εικονίδιο: σημαίνει ότι η σύνδεση ήταν επιτυχής και ότι η Expedia συνδέθηκε σωστά στο WooDoo.


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ: το κανάλι είναι ενεργό και ο λογαριασμός σας στην Expedia είναι πλέον συνδεδεμένος με το Channel Manager!


Έλεγχος ενημερώσεων

Όπως για όλα τα άλλα κανάλια, στην ενότητα WooDoo > Ενημερώσεις, μπορείτε να ελέγξετε την κατάσταση των ενημερώσεων της Expedia και μπορείτε επίσης να ελέγξετε εάν υπάρχουν λανθασμένες ενημερώσεις.


Αυτός ο έλεγχος είναι απαραίτητος: εάν υπάρχουν σφάλματα ενημέρωσης, το portal παραμένει ενημερωμένο για ολόκληρη την περίοδο που επηρεάζεται από την ενημέρωση.

Η πιο κοινή αιτία σφαλμάτων ενημέρωσης είναι τα όρια τιμών και τα ελάχιστα όρια παραμονής. Για να μην συμβεί αυτό, θα πρέπει πιθανώς να ενεργήσετε στις Προτιμήσεις καναλιού, που μόλις περιγράφηκαν, ή, ακόμα καλύτερα, να επικοινωνήσετε με την Expedia για να αφαιρέσετε τα όρια που προκαλούν τα σφάλματα.


↳ Σύνδεσμος: WuBook/WooDoo > WooDoo > Ενημερώσεις
☞ Έγγραφα: Έλεγχος ενημερώσεων - WuBook
Εφόσον η πρώτη ενημέρωση καλύπτει πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, θα διαρκέσει περισσότερο από τις καθημερινές ενημερώσεις.

Αφού περιμένετε μερικά λεπτά, ελέγξτε στην ενότητα > Ενημερώσεις ότι η πρώτη ενημέρωση είχε εκτελεστεί.

Συνιστούμε επίσης να ελέγξετε στο extranet του portal εάν οι τιμές της διαθεσιμότητας, των τιμών και των περιορισμών αντιστοιχούν σε αυτές που έχετε ορίσει στο Wubook. Εάν δεν συμβαίνει αυτό, επικοινωνήστε με την υποστήριξή μας, προσδιορίζοντας μια ημέρα/δωμάτιο κατά την οποία έχετε επαληθεύσει μια κακή ευθυγράμμιση.


Σημείωση: θυμηθείτε να κάνετε αυτήν την επαλήθευση στο extranet του καναλιού και όχι στο δημόσιο portal κρατήσεων: εδώ, η ενημέρωση δεδομένων δεν εξαρτάται από το channel manager αλλά από τον τεχνικό συγχρονισμό του OTA!


Ρυθμίστε ξανά το κανάλι

Εάν αλλάξετε το δωμάτιό και τον τιμοκατάλογο που είναι αντιστοιχισμένος με την Expedia, για παράδειγμα, δημιουργώντας ένα νέο δωμάτιο ή ένα νέο τιμοκατάλογο, θα χρειαστεί να ΡΥΘΜΙΣΕΤΕ ΞΑΝΑ το κανάλι στο Woodoo.

Για να ρυθμίσετε ξανά το κανάλι, μπορείτε να διαβάσετε το ακόλουθο άρθρο:


☞ Έγγραφα: Επαναρρύθμιση Καναλιού


Σημαντική ειδοποίηση σχετικά με την Ελάχιστη Διαμονή

! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ! Η Expedia δεν διαχειρίζεται ταυτόχρονα την "ελάχιστη διαμονή" ΚΑΙ την "ελάχιστη διαμονή κατά την άφιξη". Πρέπει να διαλέξεις μία από αυτές!
Κατά τη διαμόρφωση του λογαριασμού σας στο extranet της Expedia, μπορείτε να αποφασίσετε εάν η "ελάχιστη διαμονή" που ορίζετε στο extranet (ή στο channel manager, σε αυτήν την περίπτωση) θα πρέπει να διαβαστεί ως "MinStayThrought" ή "MinStayArrival".
Θυμηθείτε ότι το "MinStayThrought" της Expedia αντιστοιχεί ακριβώς στο "Ελάχιστη Διαμονή" του Wubook και το "MinStayArrival" της Expedia αντιστοιχεί στο "Ελάχιστη Διαμονή κατά την Άφιξη" του Wubook.
! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ! Βεβαιωθείτε ποια τιμή έχετε ορίσει στο πεδίο Ελάχιστη Διαμονή στον λογαριασμό σας στην Expedia!
! ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ! Όποια τιμή κι αν ορίσετε στο Woodoo, η Expedia θα διαβάσει αυτά τα δεδομένα καθώς τα ορίζετε στο extranet του portal!
Εάν στο Woodoo επιλέξετε να στείλετε την τιμή που έχετε ορίσει στο πεδίο "Ελάχιστη Διαμονή", αλλά στην Expedia, έχετε αποφασίσει να διαβάσετε αυτήν την τιμή ως "Ελάχιστη Διαμονή κατά την άφιξη", τότε η "Ελάχιστη Διαμονή" του Wubook θα διαβαστεί από την Expedia, ως "Ελάχιστη Διαμονή κατά την άφιξη!"
Για αυτόν τον λόγο, συνιστούμε ανεπιφύλακτα να ορίσετε στις Προτιμήσεις Καναλιού του Woodoo τον ίδιο τύπο "ελάχιστης διαμονής" που ισχύει στο extranet της Expedia.


Στην Expedia μπορείτε να έχετε το allotment (βασική διαθεσιμότητα)

Η Expedia έχει δύο πεδία διαθεσιμότητας:


Ευέλικτο
Βασικό

Το Channel Manager ενημερώνει μόνο την ευέλικτη διαθεσιμότητα, η βασική είναι σε allotment. Στο κανάλι WooDoo μπορείτε να υποδείξετε το allotment (βασική διαθεσιμότητα της Expedia) για κάθε κατηγορία δωματίου.

☞ Έγγραφα: Allotment

Το allotment αφαιρείται από τη διαθεσιμότητα που αποστέλλεται από το WuBooK, έτσι ώστε το άθροισμα: ευέλικτη διαθεσιμότητα + βασική διαθεσιμότητα στην Expedia να ταιριάζει με αυτό που έχει ρυθμιστεί στο WuBook.


Expedia Collect ή Expedia Hotel Collect

Η Expedia θα μπορούσε να λειτουργήσει ως οικονομικός διαμεσολαβητής και να παρακρατήσει το ποσό της κράτησης απευθείας από τον χρήστη της κράτησης. Σε αυτήν την περίπτωση, η κράτηση είναι Expedia Collect.

Διαφορετικά, ο πελάτης μπορεί να πληρώσει το ποσό της κράτησης απευθείας στο κατάλυμα. Σε αυτήν την περίπτωση, η κράτηση είναι Expedia Hotel Collect.


Συμβιβασμοί

Στην Expedia, μπορείτε να ζητήσετε ένα "συμβιβασμό" (Expedia Partner Central - Tab Accounting - Reconcilable bookings) των ποσών που οφείλονται:

 • no show
 • τροποποίηση κράτησης
 • ακύρωση κράτησης


Αυτή η λειτουργία σάς επιτρέπει να ενημερώσετε το ποσό που συλλέγει ο πελάτης (ακόμα και να το ορίσετε στο 0 εάν είναι απαραίτητο, για παράδειγμα, εάν τα στοιχεία της πιστωτικής κάρτας δεν είναι έγκυρα) για να αποφύγετε την καταβολή τελών στην Expedia για μη εισπραχθέντα ποσά.

! ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ! Ο συμβιβασμός στο portal της Expedia για μια κράτηση ως no show ΔΕΝ συνεπάγεται την ακύρωση της κράτησης και την ενημέρωση της διαθεσιμότητας! Μόνο ο συμβιβασμός για ακύρωση περιλαμβάνει την πραγματική ακύρωση της κράτησης και την αποκατάσταση της διαθεσιμότητας των δωματίων.